Byd velkommen til synsdata på bilstatistik.dk

Af Lise Hjort

20. juni 2019

Kan man forestille sig et varmere (eftermarkeds)lead end et køretøj, der ikke blev godkendt ved seneste syn? Eller måske en virksomhedsvognpark, der rummer adskillige ældre køretøjer, der snart skal synes? Og hvad med de køretøjer der fortsat er i bestanden, men som har overskredet synsbagkanten?

For nyligt lavede vi et synstjek på alle person- og varebiler i de danske virksomheder, og potentialet for både erhvervssælgere og eftermarkedsagenter virker enormt. Vi fandt f.eks. ud af: 

  • Mere end 5.000 person- og varebiler i de danske virksomheder har overskredet synsdatoen
  • Mere end 850 køretøjer fik ikke en godkendt-status ved sidste syn, men er fortsat i bestanden
  • Over 90.000 køretøjer skal synes inden for de næste 12 måneder

Sammen med filtreringer omhandlende f.eks. køretøjernes alder, tid i den nuværende ejers flåde og måske virksomhedens økonomiske nøgletal, vurderer vi, at der i synsdataene ligger et stort, uudnyttet forretningspotentiale, uanset om du er beskæftiget med at sælge nye eller brugte biler, leasingaftaler eller værkstedsydelser. Desuden kan der gemme sig yderligere et eftermarkedpotentiale ved at samkøre vores synsdata med jeres egne kundedata. For hvorfor skal de synskrævende køretøjer, I allerede har i jeres portefølje, ikke klargøres hos jer?  

På nuværende tidspunkt har vi synsdata på mere end 2,3 millioner ud af de godt 3 millioner person- og varebiler i vores database, og der kommer hele tiden flere til. 

De nye datasæt rummer: 

  • Seneste syn (dato)
  • Næste syn (dato)
  • Synstype (registrerings, periodisk m.fl.)
  • Synsstatus (godkendt, ikke-godkendt, betinget godkendt m.fl.)
  • Kilometerstand ved seneste syn

Vi har allerede foræret dig synsdata på køretøjsrapporten, men du kan også få adgang til oplysningerne i dine enhedsudtræk, hvis du ønsker at arbejde mere struktureret eller med en større mængde data på én gang. Hvis du ønsker dette, så hiv fat I os for at høre mere om, hvordan du får adgang. 

Photo credit: Malte Lu on Pexels