Bilstatistik på Biløkonomuddannelsen

Af Klaus Bernhof Jakobsen

16. juni 2016

Bilstatistik.dk er et uundværligt værktøj, når der skal arbejdes med udvikling af salget på det danske marked for motorkøretøjer. Biløkonomuddannelsen gennemføres på Erhvervsakademi Aarhus og har årligt mellem 15 og 20 studerende, som opnår kompetencer til brug i alle grene af branchen. DBI IT A/S og Biløkonomuddannelsen har en fælles ambition om at sikre et højt niveau i udviklingen af fremtidens bilfolk.

Direktør DBI IT A/S, Niels Damkjær udtaler: ”Hos DBI IT A/S finder vi det oplagt at støtte op om Biløkonomuddannelsen, ikke bare økonomisk, men i endnu højere grad fagligt. Målsætningen med vores løsninger er at stille relevant og målrettet information til rådighed for brugerne - uanset om de er topchefer, salgsledere, sælgere, controllere eller marketingansvarlige. Vi ser det som en naturlig del af pensum, at biløkonomerne lærer, hvordan de kan få mest muligt ud at anvende data og markedsviden i deres daglige arbejde. Derfor ser vi meget frem til et godt og gensidigt udviklende samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og CphBusiness”.

Data og digitalisering er nøgleord
Uddannelseskoordinator hos Erhvervsakademi Aarhus, Finn Rolighed udtaler om samarbejdet: ”Bilstatistik.dk har været en væsentlig del af værdikæden i Automotive i mange år. Deres tætte samarbejde med producenter, importører, forhandlere, forsikringsselskaber, leasingselskaberne samt det offentlige gør dem til en interessant samarbejdspartner for biløkonomuddannelsen, ikke mindst da data og digitalisering er en afgørende faktor for udviklingen i fremtiden”.

Bilstatistik.dk har gennem flere år været en del af uddannelsesforløbet på et uformelt plan, men dette formaliseres nu via aktiv deltagelse fra DBI IT’s egen uddannelsesafdeling på biløkonomernes workshops, første gang mandag, den 13. juni 2016.For yderligere information om samarbejdet, kontakt:
Finn Rolighed, Uddannelseskoordinator hos Erhvervsakademi Aarhus på telefon 72 28 62 35 eller firo@eaaa.dk 

Niels Damkjær, Direktør DBI IT A/S på telefon 70 22 99 20 eller nd@dbi-it.dk

Om Biløkonomuddannelsen: Uddannelsen varer to et halvt år, og der dimitterer hvert år et hold studerende med et solidt fundament fra dagligt arbejde i en bilforretning samt et internationalt praktikforløb hos en udenlandsk samarbejdspartner i autobranchen. I løbet af uddannelsen er der fokus på de daglige udfordringer, som branchen står overfor, samtidig med at der bliver kigget grundigt ind i fremtidige problemstillinger.