Spring til hovedindhold
 

Bilsalget i Skandinavien – april 2024

April blev et vendepunkt efter nogle træge måneder for bilsalget i Skandinavien. I den forgangne måned oplevede både Sverige, Danmark og Norge en stigning i antallet af nyregistrerede bilerog det gælder både personbiler, varebiler og lastbiler.

Foråret har ramt Skandinavien og helt som vanligt, har det sat skub i salget af biler.

Førstepladsen hvad angår registreringsvækst for personbiler tilfalder i april måned danskerne, der oplevede en antalsmæssig stigning på hele 27 %. Lige efter fulgte Norge med en stigning på 25 % og Sverige med en lidt mere beskeden stigning på 4 % sammenlignet med samme måned året før.

Særligt Volvo gjorde sig bemærket i april. Ikke bare satte de sig solidt på moderlandets top 1-3, men med deres model EX30 også på førstepladsen i Norge og andenpladsen i Danmark.

I den anden ende af skalaen er det svært at komme udenom Tesla, der efter mere end et års salgsdominans måtte se sin Model Y forvist fra danskernes førsteplads og tage til takke med en syvendeplads på salgshitlisten.

Elektrificeringen af bilparkerne kommer ikke af sig selv

Igen oplevede både Danmark og Norge markant fremgang for elbilerne. April bød i Norge på en antalsmæssig stigning på 34,5 %, mens Danmark fortsatte den flotte fremgang med en vækst i elbilregistreringerne på hele 90 %.

Dermed var 43 % af de danske og 89 % af de norske nyregistreringer i april fuldelektriske.

Helt anderledes ser det dog ud i Sverige, hvor en afskaffelse af en række økonomiske incitamenter har påvirket og fortsat påvirker antallet af nyregistrerede elbiler. Således faldt antallet af nye elbiler med ca. 8 % i april sammenlignet med sidste år. Samtidig ses der ret bemærkelsesværdige tal for både hybrider og pluginhybrider, der indtil videre har stået for knapt en tredjedel af det svenske salg i år – mens salget af de samme drivkrafttyper er så godt som gået i stå i Danmark og Norge.

Også fremgang for varebiler og lastbiler

Det er ikke bare for personbilerne, at der er gang i nyregistreringerne i Skandinavien. Efter en udfordrende periode med lange leveringstider og tomme hylder hos forhandlerne, er der nu fuld gang i leveringerne af varebiler, og alle tre skandinaviske lande oplevede solid vækst i april. Igen er højdespringeren Danmark med en vækst på 65 % i antallet af nyregistrerede varebiler. Norge præsterede en fremgang på 61 % og Sverige fulgte efter med 15,5 %.

For de lidt tungere vogne, lastbilerne, blev det også til en solrig forårsmåned. Norge lagde sig i førertrøjen med en vækst på knap 34 %, Danmark fulgte efter med en fremgang på 20 % og Sverige med 6 %.


Videregivelse af data 

Videregivelse af tal og data fra nyhedsbrevet må kun finde sted med kildehenvisning til:

Danske data: Bilstatistik.dk

Svenske data: Bilstatistik.se

Norske data: OFV.no